BiLGi payLaŞım MeRKezi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BiLGi payLaŞım MeRKezi


 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Fındık yağı tercih edilmeli

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
HayLaSShey
мαѕυм ѕєνgιмι ѕαƒ кαℓвιмι уıℓαя¢α ѕαηα ѕαкℓα∂ıм αмα ∂єğєяιηι αηℓαмα∂ıη...
мαѕυм ѕєνgιмι ѕαƒ кαℓвιмι уıℓαя¢α ѕαηα ѕαкℓα∂ıм αмα ∂єğєяιηι αηℓαмα∂ıη...
HayLaSShey
Cinsiyet: Erkek
®[вєηi iℓєяiує тαşıуαη тєк şєу,нαуαℓℓєяiмiη ρєşiη∂єη giтмєк...] [ нαуℓαѕѕнєу ]®
Yaş : 34
Kayıt tarihi : 02/12/08
Mesaj Sayısı : 171
Nerden : FoRuMuLaS'taN
Lakap : HayLaSShey
Fındık yağı tercih edilmeli Vide
https://forumulas.yetkin-forum.com
MesajKonu: Fındık yağı tercih edilmeli Fındık yağı tercih edilmeli Icon_minitimePtsi Ara. 15, 2008 3:47 pm

İngiltere Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da bildirdi. Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu söyleyen Doç. Alaşalvar, "Giresun tombul fındığının yüzde 80'i yağdan oluşuyor. Diğer fındık çeşitlerine göre yağ bakımından daha fazla. Yıllardır zeytin yağının en kaliteli yağ olduğu söyleniyor. Ancak, yaptığımız araştırmalar, fındık yağının en kalitelisi olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Fındık yağının damarlarda tıkanmalar yapmadığını, zeytin yağı veya diğer katı yağların ise damar tıkanıklıklarına sebep olduğunu öne süren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, "Günde yenilen 50 gram fındık, 1 adet yumurta veya 1 bardak süte eşdeğer vitamine sahiptir. Ayrıca fındık, kalp ve damar rahatsızlarını, tümör ve ur gelişimini, prostat kanserini ve diğer kanserleri önlüyor" diye konuştu. Alaşalvar ayrıca, olgunlaşma dönemi, işlenme, iyi depolama ve hava sıcaklığının da fındığın kalitesini arttıran sebepler olduğunu belirtti.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Fındık yağı tercih edilmeli

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BiLGi payLaŞım MeRKezi :: (¯`·.(¯`·.Hobi.·´¯).·´¯) :: Yemek Tarifleri -